keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Sovellussuositus: MindJet + Skitch

Päivitystahtia voisi ehkä hieman kiriä, mutta hyvää kannattanee odottaa. :)

Ensimmäinen virallinen sovellussuositukseni (Ipadille siis) on kaksiosainen. Sekä MindJet että Skitch ovat hyviä sovelluksia erikseen, mutta toimivat hienosti myös yhdessä. 

Mindjet (julkaisijan mukaan oikea kirjoitusasu on MindJet, mutta siitä viis) on oikeastaan ensimmäinen oikeasti intuitiivinen ja helppo tapa luoda "elektronisia" mielle- ja käsitekarttoja. Se on oikeastaan kaltaiselleni tuhertelijalle jopa kynää parempi vaihtoehto. Suosittelen lämpimästi.

Ohessa esimerkki pikaisesti väsätystä miellekartasta (huomaa, että myös mm. värejä ja kuvia on mahdollista käyttää): 


Skitch on monipuolinen "annotointityökalu", eli sillä voi ottaa ruutukaappauksia ja lisätä niihin omia huomioita, kuten muistiinpanoja tai piirrellä hymynaamoja. Ehdottomasti paras ominaisuus on kuitenkin se, että Skitchin asennettuaan Ipadin käyttäjä saa tosiaan otettua ruutukaappausta Home- ja lukitusnäppäimiä samanaikaisesti painamalla! Hurraa!

Mindjetin huono puoli onkin se, ettei miellekarttoja voi tallentaa kuviksi Ipadin filmirullalle. Se rajoittaa miellekarttojen käyttömahdollisuuksia Mindjetin ulkopuolella. Skitchin avulla siitä kuitenkin saadaan ruutukaappaus, jota voi Skitchin avulla rajata ja muutenkin muokata. Siksi nämä ovatkin yhdessä hyvä työkalupari. :) Ei tuokaan miellekartta tuossa näkyisi, ellen olisi sitä Skitchin avulla saanut kaapattua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti