perjantai 9. maaliskuuta 2012

Katumuksen hetki + Uusi Ipad

Voihan rähmä.

Ipadiin tutustumisen helpottamiseksi opettajilla on ollut mahdollisuus ottaa laite kotiin lainaksi - ja jotta omaan oppiaineeseen sopivia Appeja löytyisi, on niitä tietenkin ladattu kokeilukäyttöön. Moni on tehnyt kuten minäkin tekisin, ellen itsekin omistaisi Ipadia: ladannut - ja poistanut - mm. Angry Birdsiä, Bubble Shooteria ym. hauskoja pelejä.

Kaikki tämä on hyvää ja kaunista - ja jopa kehotan (tai ainakin kehotin) näin kollegoitani tekemään. "Hauska" juttu vaan onkin siinä, että Itunes-tilille jää tieto siitä, mitä ohjelmia tililtä on ladattu. Nyt kun käynnistän synkronointi-koneella Itunesin ja avaan sovelluskaupan, se mokoma ruoja lataa koneelle kaikki mahdolliset ohjelmat, joita kollegani ovat ostelleet (huolimatta siitä, että olen piilottanut ostokset Itunes-tililtä JA estänyt automaattiset lataukset). Kun vielä kytken Ipadit tietokoneeseen, se siirtää ohjelmat kaikkiin kolmeenkymmeneen Ipadiin. EI toivottu tulos. :/Ilmeeni kun tajusin tapahtuneen.
Syy ei ole kollegoiden. Enkä minä osannut varautua tähän. Nyt maito on jo kuitenkin maassa. Hätäratkaisu on se, että ennen iTunesin avaamista sammutan langattoman verkon - näin se ei pääse lataamaan jokaista mahdollista joskus ladattua ohjelmaa ja siirtämään niitä Ipadeille.

PRO TIP:  Jos koulun opettajat haluavat kokeilumielessä latailla kaikenmaailman Appeja, kannattaa sitä varten luoda uusi Itunes-tili. App Storehan kysyy jokaisen latauksen yhteydessä, miltä tililtä lataus veloitetaan (ilmaissovelluksia ei tietenkään veloiteta). Näin vain tämä kokeiluohjelmien tili täyttyy turhanpäiväisistä ja/tai opetukseen soveltumattomista sovelluksista. (Soveltumaton sovellus, heh heh.)

The New iPad

Ja niin kävi keisari Cookilta käsky, että uusi iPad oli julkituotava. Tämä julkituleminen oli kolmas, ja se toimitettiin Californian San Franciscossa.

Uusi näyttö vaikuttaa mahtavalta - samoin FullHD-tarkkuuteen ylttävä kamera. Mitään muuta siitä ei sitten olekaan oikein sanottavaksi. 4G ei toimi Suomessa, eikä Siri ymmärrä suomea - vieläkään. Parasta uudistuksessa taitaakin olla, että Ipad 2:n hinnat laskivat: halvin malli on enää 399 euroa.

Veikkaisin, että koulukäyttöön Ipad 2 on edelleen kelvollinen vaihtoehto - ja hintansa puolesta nyt erittäin kilpailukykyinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti