tiistai 31. tammikuuta 2012

Kukamitähäh?

Kyllä, olen haukannut Omenaa.
Tämä blogi on osa Lukio 3.0 Nyt! -hanketta. Tahtoo siis sanoa, että tähän blogiin kerrytän kokemuksiani

  • mobiililaitteiden käytöstä lukio-opetuksessa ja
  • TVT:n käytöstä äidinkielen ja kirjallisuuden opettamisessa.


Hanke on OPH:n rahoittama, enkä ole sen ainoa puuhamies. Kotisivuiltamme saat lisätietoa hankkeen muista osista. Minun osuuteni keskittyy noihin kahteen seikkaan.

Mobiililaitteiden hyödyntämisessä aion paneutua siihen, mitä lisäarvoa mobiililaitteista on opetuksessa nykyisellään – siis mitä annettavaa mobiilivempaimilla on lukiolle. On useita, jotka lähtevät sullomaan koulua laitteeseen, mikä usein johtaa tylsiin ja toimimattomiin ratkaisuihin. Toivonkin, että lähestymistapani (vaikka ei uniikki olekaan) toisi uutta tietoa mobiililaitteiden hyödyntämisestä lukio-opetuksessa ja erityisesti äidinkielessä ja kirjallisuudessa (koska syystä tai toisesta meidän oppiaineessamme TVT-tietoa ei liiemmälti ole).

Hanketta varten hankimme 30 Ipad-laitetta. (Huomaa Kielitoimiston suosittelema kirjoitusasu!) Miksi tabletteja ja miksi juuri Ipad?
  • Läppäriä kevyempi (siis käyttöjärjestelmältään kevyempi)
  • Nopea ottaa käyttöön tunnilla
  • Ipadissa todella laaja sovellusvalikoima App Storen kautta
  • Tarjolla oli hyvä oppilaitosratkaisu 30 laitteen hallintaan (Bretford PowerSync Cart)
  • Laite on muihin valmistajiin verrattuna edullinen, vaikka Apple onkin

En kiellä, etteikö minulla olisi varauksia laitteen käyttökelpoisuuden suhteen, mutta tarkoituksena onkin selvittää, mihinkä (jos mihinkään) näistä laitteista on koulukäytössä. 

Sinulle, hyvä lukijani, haluaisinkin esittää haasteen: mikäli sinulla on kysymyksiä, epäilyksiä, toiveita tai näkemyksiä Ipadien tai mobiililaitteiden käyttämisestä, esitäthän niitä tämän blogini kommenteissa! Olisi hauska päästä kokeilemaan käytännössä, ovatko pelkosi aiheellisia tai suunnitelmasi toteutettavissa. (Kyllä: mikäli esität visaisen probleeman, voin yrittää sen ratkaisemista käytännössä.)

Näin eväin olisi tarkoitus lähteä "into piukeena" uusiin seikkailuihin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti